Nabeschouwing Fyli Agon

By: Max Visser sep 30, 2021

Op 25 september vond de Fylí Agon van 2021 plaats. Voor veel roeiers was dit de eerste compowedstrijd in twee jaar tijd. Het is dus niet gek dat er wat problemen waren tijdens de voorbereiding maar deze werden spoedig opgelost. In de ochtend roeiden een heren en twee dames 2x: Euros 1, Slaggaat en Sirènes. Slaggaat en de Sirènes werden respectievelijk 8e en 7e in de time trial. Euros 1, de 2x van Jeroen Valk en Fabian van Dongen lieten aan hun veld zien hoe goed ze door de corona periode zijn gekomen door een tijd van 1:36,5 op de 500 meter neer te zetten. Hiermee waren ze één tiende sneller dan Wortel 4, de concurrentie van Asopos, waardoor beide het een tweede ronde mochten uitvechten in de A-finale.

Hoewel de time trial nog spannend was, was de A finale dat niet. Euros 1 heeft de concurrentie finaal afgedroogd in de 750m finale met een verschil van 8 seconden na een uitstekende start. Hierdoor kon voor de tweede keer in twee weken het Euros lied weer in een andere stad gehoord worden.

In de middag startten een heren 4+ en twee dames 4*:  Stotende Stieren, FUV en de Skullende Skenks. De eerste twee ploegjes hebben voor het eerst in hun Euros carrière een fatsoenlijke wedstrijd met hun ploegje kunnen starten. Helaas bleek de concurrentie in de velden te sterk en kwamen beide niet verder dan de G en H finale. De Skenks, de boot van Maartje Kuperus, Nicole Fledderus, Nikki van Loenen en Eva Vogelezang met als stuur Jeroen Valk kon wel een blijvende indruk op het veld achterlaten. Met een tijd van 1:51,8 op de 500m behaalden ze de tweede plek in het veld en mochten ze samen met de Dames 4* van Asopos de A-finale starten. Helaas bleken de dames van Asopos in de finale toch te sterk voor de Skenks waardoor ze een indrukwekkende tweede plaats hebben kunnen bemachtigen.