De Materiaalcommissie

By: Jurre Wouters jan 25, 2017

Door: Bas Pluister

De Materiaalcommissie is dé commissie van Euros die zich bezighoudt met het materiaal en het bevaarbaar houden van de vloot. Samen met de Commissaris Materiaal en de bootsman repareren we schades en plegen we groot onderhoud aan de vloot.

De MatCie is een actieve groep met 13 leden. Iedere donderdag zijn er wel een aantal voor het eten bezig de puntjes op de 'i' van een klus te zetten. Denk hierbij aan het laatste laagje verf van een paal. Ook in het weekend zijn er leden van de materiaalcommissie bezig om de wat grotere klussen aan te pakken. Iedere twee weken is er een klusavond waar een groot deel aanwezig is en onder het genot van een bitterballetje de boten onderhouden worden. Actievelingen staan dan de volgende dag weer in de werkplaats om weer net een laagje verf of lak meer aan te brengen, zodat die kan drogen.

Maar de MatCie is meer dan alleen onderhoud. Zo zijn er al verschillende commissie-etentjes geweest, al dan niet voor een klusavondje en heeft de MatCie kennisgemaakt met het fenomeen “bootjes aaien, bier drinken” bij E.S.R. Thêta. Daarnaast wordt er dit jaar gestreefd om mee te doen aan de landelijke MatCie-dag met andere verenigingen.

Binnenkort zullen in overleg met de bootsman verschillende boten worden binnen genomen, gecontroleerd op schades en gereviseerd, zodat deze de komende jaren weer goed gebruikt kunnen worden. Hierbij willen we het groot onderhoud van boten weer geleidelijk gaan oppakken.

Denk je hierbij, ik wil hierbij ook wel helpen en leren hoe dat materiaalonderhoud nou werkt? Schroom niet en spreek de MatCie-leden of Commissaris Materiaal aan of mail naar matcie@drv-euros.nl en neem deel aan onze klusavonden.

Blijf ook op hoogte van de bezigheden aan de vloot in de MatCie-update in de Announce!

Met jouw commissie ook op de Facebookpagina en website? Mail naar secretaris@drv-euros.nl.