Nabeschouwing 14e editie Argo Najaars Slotwedstrijden

By: Maartje Kuperus nov 16, 2021

Afgelopen weekend was het tijd voor een mooie afsluiter van de najaarsbokaal in de vorm van de Argo Najaars Slotwedstrijden. Zaterdags mochten de heren viertjes en de dames van Rowsé het water op. Het was een frisse en grijze dag, maar het was al een behoorlijke verbetering ten opzichte van de kletsnatte Njord Najaarswedstrijd van de week ervoor.


Ondanks de variërende hoeveelheid trainingsuren van de ploegen ter voorbereiding op deze wedstrijd, heeft iedereen de keerboei overleefd (met verschillende mates van succes). ‘s Middags was het tijd voor de 500 meter, met een straf tegenwindje op het krappe Wageningse kanaal. De heren van Twentstudent hebben dit baantje afgesloten met een lekkere shotgun, dus zij waren de echte winnaars van de A-poule. Rowsé heeft wederom laten zien dat zij ervaren genoeg zijn voor het ervaren C4-veld door een gedeelde eerste plaats te veroveren. Bij de prijsuitreiking mocht er dan ook samen met Proteus gezongen worden. Naast een heerlijke taart heeft Rowsé ook de bokaal in ontvangst mogen nemen, waarna proefondervindelijk is bewezen dat zij prima een bokaal-adt kunnen trekken! 
Zondag was het tijd voor de dames dubbelviertjes. De dag begon met een heerlijk zonnetje en met 3 ploegen was Euros goed vertegenwoordigd in dit veld. Na de 1000 meter met keerboei bleken de Skullende Skens zeer goed in het veld te liggen, met bijna 15 seconden voorsprong op de nummer 2. Bij de 500 meter wisten ze deze voorsprong nog verder uit te breiden, dus mochten ook zij een taart en mooie taartblikken in ontvangst nemen. 
Met deze wedstrijd is de najaarsbokaal dan echt afgesloten en wordt het tijd om te gaan trainen voor het voorjaarsseizoen, waar alle ploegen zich weer van hun beste kant kunnen laten zien!