Nabeschouwing 26e Cottwich Almelo Regatta

By: Nikki van Loenen okt 2, 2021

Zondag 19 september vond de 26e editie van de Cottwich Almelo Regatta plaats. Op deze wedstrijd worden de middengroepers van D.R.V. getest na een lange zomer van rust. Een wedstrijd van 5k in kleine nummers om de mentale hardheid en hopelijk niet al te ver weggezakt fitheid weer op peil te brengen! Dit jaar moesten onze roeiers zich extra behoeden; er waren veel werkzaamheden langs het kanaal. Menig boten zijn dan ook deze wedstrijd in het riet beland: van de luxe van een stuur bij grote nummers in EJ naar MG blijft altijd een uitdaging, zeker zo’n lange afstand!

 

De heren Martijn van den Berg& Paul Stover en Gavin Speek&Berend-Jan te Booij begonnen in het eerste blok in de dubbel 2, gevolgd door Maureen Verhoeven in de skiff. Er zijn mooie tijden neergezet en er is zelfs getaartblikt door Martijn en Paul! Hierna volgde in het middenblok de dames dubbel twee en heren skiff. Het damesveld werd gedomineerd door onze Euroïden: Maaike Geerdink&Anna Bril, Juliette Geurts&Anne de Voer, Maudi Sonder&Merel Morshuis en Pien Sauer&Saskia Slump. De lichte dames Juliette en Anne wisten zich te bewijzen als ervaren scullers en hebben een mooi taartblik mee naar huis gesleept. Martijn had na een totaal van 10km oproeien en 5km racen al achter de rug wel wat zuur al in de benen en moest dus helaas het laten voor een tweede taartblik.

Na de lange race konden de roeiers niet alleen hun taartblik, maar ook het mooie Cottwich shirt in ontvangst nemen. Samen met het bestuur is het verenigingslied gezongen en na een goede punt appeltaart was het weer tijd voor de roeiers om na een lange dag naar huis te gaan. Het was een mooie race!