Nabeschouwing 36e editie van de Tromp Boat Races

By: Emiel Tempelman okt 27, 2021

Hoi, ik ben Emiel. Samen met Paul heb ik op 16 oktober de 36e editie van de Tromp Boat Races gestart in Hilversum. Het herendubbeltwee veld op de zaterdag startte om 14:00 wat een hele schappelijke tijd is want het komt ook wel eens voor dat je om acht uur ’s ochtends het water op moet en om 5 uur je bed uit. Nu kon ik nog rustig een kopje koffie drinken met mijn ouders in Groningen en daarna met de trein naar Hilversum.

 

Eenmaal in Hilversum aangekomen begonnen we met riggeren en nummers ophalen. Ongeveer 40 minuten voor de start gingen we het water op en we merkten gelijk dat het goed roeiwater was. Geen golfjes en wind, en dat is best leuk als je wil roeien. Het oproeien ging al best lekker en toen waren we al bij de start. Vlak voor de start kwam het zonnetje dat zich de hele dag nog niet had laten zien tevoorschijn wat geen vervelende verassing was.

Omdat het een time trial was startte niet iedereen tegelijkertijd. In dit geval startte iedereen 20 seconden achter elkaar. Van ons blok startten wij als 21e. Na onze start hadden we al snel een ander bootje ingehaald. We hadden een fris tempo en het liep lekker. Al snel haalden we nog een bootje in. Uiteindelijk hebben we een stuk of 4 boten ingehaald. In totaal was de wedstrijd 5,2 km lang en de laatste 500 meter konden we er nog een eindsprintje uit persen. Paul en ik hadden allebei gelijk een goed gevoel over de race. We hebben nog een klein stukje uitgeroeid en toen legden we aan. Daar hoorden we dat we tweede waren geworden van de 22 boten die mee deden. Alleen een boot van Laga was 18 seconden harder gegaan. Dat was wel even jammer maar het was toch een goede race.

Er deden heel wat Euros boten mee aan de Tromp, het was ook heel leuk om met een grote groep roeiers naar een wedstrijd te gaan. Achteraf zijn we nog met een paar mensen naar Merel toe gegaan. Haar ouders wonen bij Hilversum in de buurt. Daar hebben we gegeten en daarna weer richting Enschede.

Nu op naar de volgende wedstrijd. Voor ons is dat de Novembervieren op de Amstel. Die gaan Paul en ik starten met twee jongens van Aegir die we op de Tromp hebben ontmoet.