Nabeschouwing 51e editie van de Novembervieren

By: Maudi Sonder nov 24, 2021

Zondag 7 november vond alweer de 51e editie van de Novembervieren plaats. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een krachtmeting over 4 km, enkel in (dubbel)viermetten en altijd rondom 4 november. Zo reisde ook een grote delegatie middengroep roeiers van Euros af naar Amsterdam om te laten zien aan de rest van roeiend Nederland welke stappen zij de afgelopen weken hebben gezet.

Als eerste was het de beurt aan de dames in blok 1, met drie inschrijvingen in het dames gevorderden viermet veld. Aangezien Amsterdam niet om de hoek is waren de meesten de avond daarvoor al naar een locatie dichter bij de Amstel afgereisd. Na een goede nachtrust arriveerden wij een voor een vanaf de verschillende logeeradressen, konden de boten opgeriggerd worden en de raceplannen nog een laatste keer worden doorgenomen. Ook was er genoeg tijd ingepland voor een eerste kennismaking; de boot van Ilse Schieven, Pien en Cyrelle roeide namelijk met een invalster van Triton, Lotte Sietsma, die zij nog niet eerder hadden ontmoet. De boot Juliëtte, Anna en Ilse Akkermans roeide de wedstrijd ook met een invalster van Triton, Milou Verhoef, maar zij hadden op vrijdag al een keer samen in de boot kunnen zitten. Beide boten roeiden een nette race en eindigden respectievelijk op een 6e en 5e plek in het dames gevorderden veld. De boot van Saskia, Maaike, Maudi en Ans finishte in ditzelfde veld op een 4e plek, slechts 4 seconden achter de nummer 3.

In blok 2 konden de mannen laten zien wat zij in hun mars hebben. Viermetten werden ingeruild voor dubbelvieren en de invallers van Triton vervangen door Sjors Smits van Vidar bij de lichte heren en Lennart Kruizinga en Tjalling Jan Veldhuis van Aegir bij de zware heren. De wind, die in blok 1 al zeer aanwezig was, trok dit blok nog meer aan en ook de enkele bui kwam voorbij. Dit alles leek echter weinig invloed te hebben op de Euros Aegir sandwich van Paul en Emiel die in het sterke heren gevorderden dubbelvier veld eindigden op een 3e plek. Als laatste trotseerden ook de lichte heren het onstuimige water van de Amstel. In het lichte heren beginnelingen dubbelvier veld eindigden Arne, Kaz en Berend met hun combipartner van Vidar op een 5e plek, maar 3 seconden verwijderd van Gyas die als 4e finishte.

Na afloop van de wedstrijd waren alle roeiers en coaches uitgenodigd om bij Merel thuis bij te komen van de wedstrijd. Alle honger kon hier worden gestild en de races nog eens goed doorgesproken. Al met al was het een geslaagd roeiweekend op de Amstel.