Nabeschouwing SGOEPPPATS

By: Floortje Duijkers dec 3, 2019

Op een brakke zaterdagochtend om negen uur stroomden de eerstejaars ploegen binnen op de Driewerf, bij Orca. De composarissen en competitie commissies waren nog erg moe van de CoCoBo (competitie commissie borrel) de avond ervoor. Diezelfde avond werden om half twaalf nog activistenshifts verdeeld en werd er een menukaart bedacht. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig zaterdag. Dat kon ook niet anders, we sliepen immers op de kroegvloer. Door de dag heen heeft de CompetiCie samen met Tjeerd de muziek geregeld en het nodige commentaar geleverd. Ook in de keuken en bij de meldtafel werd een steentje bijgedragen. Met alle randvoorwaarden aanwezig en de reparatiebiertjes achter de tand, kon er worden gefocust op het roeien.

De SGOEPPPATS is een wedstrijd die wordt georganiseerd door de composarissen van de SGOEPPPATS verenigingen. Elke letter staat voor een vereniging. Er startten niet alleen onervaren C4+’en, maar ook de competitiecommissies leggen het tegen elkaar af. Waar de eerstejaars twee kansen krijgen om een mooie 500m tijd neer te zetten en een plek in de halve finale te halen, is er voor de competitiecommissie alleen een voorwedstrijd en een finale. 

De ploegen die hebben gestart zijn ‘VOruit, de Royale Reeën, KRATOS en de Pompmokkels. In het onervaren heren C4+ veld hebben de mannen van KRATOS een 14e plek weten te bemachtigen en ‘VOruit en de Royale Reeën de 24e en 22e plek. De Pompmokkels hadden volgens hen wat problemen in de eerste voorwedstrijd, maar wisten zich te herpakken in de tweede. Toen bleek dat ze ondanks de snoekjes toch zevende waren geworden hadden ze goede moed en een berg motivatie voor de tweede ronde. Hier zijn ze dan ook derde geworden. Helaas hebben ze geen finale mogen varen, maar zijn ze als 5e van de in totaal 26 damesploegen geëindigd. Daarnaast startte de CompetiCie in het CompetiCie veld waarin ze vierde zijn geworden. In datzelfde veld viel er een vijftal bestuurders in voor de CompetiCie van Saurus. In deze C4+ zaten de competitie commissaris van Phocas, de materiaal commissarissen van Thêta en Pelargos én onze eigen vice-voorzitter en competitie commissaris. Samen vormden we de Besturenboot. In de voorwedstrijd kwamen we 16 seconden eerder over de finish dan de tegenstander, Pelargos. Even later bleek dat we door waren naar de finale, waar we tegen de CompetiCie van Gyas en hun competitie commissaris roeiden. Het was een spannende wedstrijd waarbij we met één seconde van de heren van Gyas wonnen. Aan het einde van de dag werd er luidkeels het verenigingslied gezongen, tegelijk met de drie andere verenigingsliederen. Nadat de overwinningsbiertjes gedronken waren en de pizza op was vertrok de volle bestuursbak weer naar Enschede.