Nabeschouwing Trainingskamp Keulen

By: Roald Hofman apr 14, 2022

Elk jaar reizen de eerstejaars af naar een 2k-baan om daar een weekend lang zich voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Samen met de roeiers van E.S.R. Theta, vertrokken onze roeiers naar Keulen. Het was een weekend met stralend weer en harde trainingen. Eerstejaars Zwaar zal in deze nabeschouwing jullie alles vertellen over hun weekend weg met de ploeg.

Ook zwaar is het weekend van 26-27 maart afgereisd naar het mooie zonnige Keulen, om hier goed veel roeikilometers te maken. Vrijdagavond waren we al naar Keulen afgereisd om zaterdagochtend vroeg te kunnen beginnen met onze eerst training. Na zaterdag ochtend lekker met vruchtenyoghurt, broodjes van de bakker en aparte Duitse koffie te hebben ontbeten, zijn we vertrokken naar de baan. Hier hebben we snel de boot geriggerd en zijn we vol energie aan onze eerste lange verkennings E-training van de dag begonnen.

1 uur en 45 minuten en 18 km later zat deze rustige training er alweer op, waarna het tevens nog een hele zoektocht was voor een stalling voor de boot. Hierna zijn we gezellig met de rest van de EJ-ploegen in de zon gaan lunchen. Deze middagpauze welke gepaard ging met een paar leuke potjes magic unicorns vloog voorbij en zo zaten wij voordat we het wisten alweer in de boot voor de tweede training van de dag, bij welke de focus lag op het oefenen van startjes.

Toen de zon alweer begon te dalen hebben wij aangelegd bij het vlot, en na de nodige einde training routine uitgevoerd te hebben gingen wij maar eens rondvragen of we misschien bij een van de andere ploegen mee konden eten. Dit was vrij noodzakelijk aangezien onze Airbnb geen keuken bezat. Dit rondvragen leed helaas alleen tot een dood eind, waardoor er uiteindelijk collectief besloten was dat het dan toch maar de ‘All you can eat’ chinees ‘de Chinese muur’ moest worden.

Na een kleine twijfeling van de eigenaresse van het kleine restaurantje kregen wij met z’n achten, Leo, Lennard, Eva, Nicole, Willem, Youri, Jeroen en Roald, groen licht om aan te mogen vallen op het buffet. Na goed veel ge-ouwehoer en een leeg buffet zijn wij met volle buiken en de fiets van Leo vast getapet aan het dak van de auto wedergekeerd naar onze Airbnb. Hier aangekomen hebben wij gezamenlijk ons roeien nog geanalyseerd tot diep in de nacht.

De volgende ochtend kwam veel te snel voor ons allen (de klok werd ook nog eens een uur verzet, RIP slaap). Deze ochtend moesten wij nog eerder opstaan dan op zaterdag, omdat Arne heel graag om 9 uur op het water wilde liggen voor de 3x 1500 meter die op het programma stond. Dus met ons  nog halfslapend  in de boot, volgde een 2k oproeiprogramma om 9 uur.

Euros… opgelet… go! en zwaar en licht waren vertrokken voor hun eerste 1500 meter. Zwaar kwam beter weg uit de start dan de lichte pikken (bah) en had gelijk al een voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebreid gedurende de rest van de spar, totdat we uiteindelijk meerdere bootlengtes voor de lichte pikken wisten te eindigen. Helaas was Jeroen tijdens deze eerste 1500 meter wel kapotgegaan, waardoor we na overleg met de coaches terug zijn getubbd naar het vlot en deze training zo hebben afgesloten. 

Door deze blessure kon Jeroen helaas de tweede, en tevens laatste, training van dit al geslaagde trainingsweekend niet meevaren. Gelukkig was Stefan bereid in te vallen en hebben we toch nog een afsluitende technische E-training kunnen varen.

Na deze training hebben we de boot weer klaargemaakt voor transport en zijn we met z’n allen naar Willems huis gereden om hier gezamenlijk dit geslaagde trainingsweekend af te sluiten met hamburgers en mooie verhalen over het weekend.

 

Zwaar Vo!