Nabeschouwing Trainingskamp Sevilla

By: Anna Bril feb 22, 2022

De roeiers van de middengroep gingen dit jaar weer op trainingskamp naar het zonnige Sevilla. Elk jaar genieten deze ouderejaars wedstrijdroeiers van het zonnige weer en het gladde water in Spanje, vlak voor de grauwe en gure winterwedstrijden. Anna Bril, roeister MGD, geeft jullie in kijkje in het leven van ouderejaars wedstrijdroeiers op dit trainingskamp!

Na een jaar niet naar Sevilla te zijn geweest was het eindelijk weer zover. Met maar liefst 15 roeiers en 5 coaches vertrokken we donderdagavond met het vliegtuig naar het zonnige Spanje.

De volgende dag liepen we naar de baan om de fietsen op te halen (sidenote: Spanjaarden raken in paniek als je in grote groepen fietst) en rustig te gaan kt’en, want de bowa moest nog aankomen. Zaterdag kon er dan daadwerkelijk geroeid gaan worden. Boten werden opgeriggerd, walkie-talkies werden getest en zo gingen de eerste boten te water. De eerste training bestond uit lekker veel uit de boot kijken om op die manier het kanaal te verkennen.

Elke dag werd er twee keer getraind en we hebben twee keer gespard. De eerste spar was alleen met de damesvierzonders tegen Gyas. De spar bestond uit 3x1k en beide Euros boten hebben het goed gedaan. Later in de week werd nog een grote Skadi-Gyas-Euros spar georganiseerd. Hier deden ook de heren aan mee. Deze spar bestond uit 2x1,5k.

 

Met zoveel trainen moet er natuurlijk ook veel gegeten worden. Zo gingen we minimaal twee keer per dag naar de supermarkt voor verse lunch, avondeten en heel veel snacks. We hadden goedkeuring vanuit de coaches om veel te snacken, zo mochten we zeker wel meerdere zakken chips in de avond weg eten, want we hadden ook wel extra zout nodig. Tegen ons dames hoef je niet te zeggen dat er extra gegeten mag worden. Zo werden dan ook de nodige uitstapjes gemaakt om taart en ijs te eten. Ook is er nog een grote brownie gemaakt met een calorie- en vethoeveelheid waar myfitnesspal van schrok. Al deze snack avonturen konden ook gevolgd worden via het gloednieuwe Euros Dames instragram account: @eurosdamos (go follow!).

 

Naast roeien en eten hebben we ook nog wel iets van de stad bekeken. Na veel sightseeing is er een plein gevonden om mooie ploegfoto’s te maken van de dames. In onze Sevilla pakjes werd er uitvoerig geposeerd over het hele plein en waren we een ware attractie voor alle Spanjaarden.

Voordat we het wisten was het alweer zondag en was het weer tijd om de boten af te riggeren en op te laden. Met pijn in ons hart moesten we onze roeibubbel en het heerlijke zonnige weer verlaten.

 

Kortom, een heerlijke week met veel zon, veel roeien en nog meer eten.