Trainingsweekend op de regattabaan Keulen

By: Herbert Rensink apr 4, 2018

Vrijdagochtend 30 april trok de gehele eerstejaars wedstrijdroeiers lichting naar het oosten voor hun trainingsweekend op de regattabaan Keulen. Met behulp van Whatsapp live location werd er op de Duitse autobahn al menig sparsessie gehouden. Na het naar binnen werken van een overheerlijke currywurst begonnen alle ploegen langzaam aan hun trainingen om de baan te verkennen.

 

Door: Mart Wijntjes

Een korte maar zonnige training beloofde het begin van een mooi weekend te zijn. Na het vinden van een plekje voor de boot vertrok iedereen langzaam weer richting hun verblijfplaats. Waar de zware ballen en lichte dames een airbnb hadden geboekt moesten de eerstejaars dames en de lichte pikken het met een hostel doen. Helaas mocht er in dit prachtige hostel niet gekookt worden, dus werd het avondmaal genuttigd in het dichtbijgelegen brauhaus. Hier werd het Duits van menig roeier op de proef gesteld: een halve hahn bleek een plak kaas te zijn en de Duitse porties bier vielen bij de stuurtjes toch zwaar op de lege maag. Terwijl de coaches en stuurtjes genoten van uitgaansleven in Keulen werd er in het hostel op de gang een flinke stabilisatie show gegeven waar de eerstejaars dames van Pelargos toch wel verdacht vaak hun kamer voor uit kwamen. Met een zware dag voor de boeg ging op alle kamers het licht vroeg uit, alle kamers behalve kamer 223...

Zaterdag verscheen iedereen weer vroeg op de baan, de ene iets frisser dan de ander maar allen goed geluimd want de zon scheen, voor vele zware ballen de mogelijkheid om hun biceps te showen. Misschien zou dit ook Nils ten goede komen na een teleurstellende eerste avond tinderen. Na de eerste training zocht menig ploeg de zon op om daar hun lunch te verwerken, dit was voor sommige een leerzame les dat lang in de zon zitten voor een training niet helemaal prestatie bevordelijk werkt. Dit werd nog een tikkeltje zuurder door de sprintjes die op de planning stonden. Door het gladde water en een toch straf windje recht op de baan werden er mooie snelheden gevaren en kwamen meerdere boten trots met snelheids PR’s van het water af. Dit avondje tinderen ging Nils een stuk beter af: Chantal, coach van EJZ van skadi, zag Nils wel zitten. Nils, galante man die hij was, had haar zelfs al beloofd te troosten na de trial voor als haar ploeg van de zijne had verloren. Hiermee kwam de tweede dag al weer ten einde en gingen alle lichten weer uit, alle lichten behalve die op kamer 223...

Zondag was de grote dag van het weekend, alle ploegen zouden sparren tegen hun directe klassement tegenstanders van Skadi, Pelargos en Theta. In heat één was het de beurt aan de lichte pikken en lichte dames. De lichte pikken hadden het genoegen tegen een van de weinige lichte 4+’en te kunnen sparren. Ondanks een verwoede poging van Theta was de met blok opgeriggerde vier niet opgewassen tegen de machtige longinhoud van Eric en werden ze al snel achter zich gelaten. De Lichte Dames hadden Theta en Skadi als tegenstanders. De eerste sparsessie ging de start niet volledig volgens plan waardoor Theta helaas wist weg te trekken. De andere twee keer wisten de lichte dames hard van start te gaan waardoor het tot het eind van de sparsessie nek aan nek bleef met Theta. Ze voeren toch ook tegen de lichte dames van Skadi? Ondanks, ik quote de coaches van Skadi, ‘dat lekkere ding op nummer 2’ voeren zij hun eigen wedstrijd achter de rest aan.

In blok twee was het de beurt aan de eerstejaars dames, eerstejaars zwaar en de combinatie vier. Met een pittige tegenstand wist de kersverse combinatievier met even kersverse slag Dylan knap als snelste uit de start te komen, maar ondanks deze indrukwekkende kunstjes uit de start moest de 4 het helaas afleggen tegen de vieren van Theta en Pelargos waardoor zij uiteindelijk als 3e over de finish kwamen. Bij de eerstejaars dames was Skadi, de nummer 7 van het klassement, de tegenstander.  Dit was misschien wel de spannendste strijd van allemaal waarbij beide ploegen er minstens een keer met de winst vandoor wisten te gaan. Anne beaamde na de race dat ze de winst met wind tegen hadden te danken aan hun scherpe inpik. Als laatste lagen de zware ballen met mede nummer 4 in het klassement Skadi aan de start. Vol goede moed met hun tweede plek op de Heineken in gedachten gingen de heren van zwaar de wedstrijd in. Echter bleek Skadi helaas 3 keer net te sterk voor de zware ballen. Nils noemt het dan ook een goede wake up call en zegt dat ze scherp zijn voor de Varsity. Vervolgens is hij voor het laatst gezien huilend bij Chantal op schoot.

Alle ploegen hebben dit weekend weer veel vooruitgang geboekt en weten wat er moet gebeuren om er voor te zorgen dat ze na de Varsity de Beiaard onveilig mogen maken.