Wedstrijdverslag Heineken NOOC Openingstoernooi

By: Jurre Wouters mrt 31, 2017

Door: Karsten Dietvorst

Nadat er op vrijdagavond al door menigeen goed gefeest en gebrast was, de Competicie besloot om de nacht door te halen en Armada en V.U.F. IV dondersvroeg gearriveerd waren bij T.S.R. Vidar, kon het sportieve gedeelte van de HNOT beginnen. De boten werden opgeriggered en de laatste inspirerende woorden werden geuit van coach tot ploeg. V.U.F. IV betrad namens Euros het eerst van het weekend het water, direct gevolgd door de dames van Armada. Halen werden gemaakt en Nerieden verslagen. Uiteindelijk, na zich te kwalificeren voor hun poule op basis van twee keer 500m met doorstart, behaalden zij het volgende resultaat in de finale met start: Armada eindigde 4e in de F poule met een tijd van 2:28 en V.U.F. IV eindigde 3e in de A poule met een tijd van 1:57.

Tevens roeiden de ervaren dames van Incapaalbel deze zaterdagochtend de Marinus naar een prachtige 2e plaats in de A poule in het ervC4 veld, wat het een goed begin van een mooi weekend maakte.

Nadat de boten weer hoog en droog lagen, stroomden de eerste Euroïden het terrein op. Pils werd gehakt en de persoon die het commentaar deed werd belachelijk gemaakt (en terecht). In de middag was het de beurt aan de Pacemakers en Croissant Dycept (voor alsnog onwetend dat zij het beste resultaat van Euros neer zouden zetten). Met vanzelfsprekend meer publiek dan in de morgen kwamen de Pacemakers als 4e over de finish van de E poule met een tijd van 2:18 en even later, onder luid gejuich (''ALLEEEEZ EUROS''), beukte Croissant Dycept zich naar een 2e plaats in de A poule. Een mooi resultaat en een mooie verbetering van de heren van V.U.F. IV ’s ochtends.

Het roeien was klaar voor de dag en men verplaatste zich naar hun verblijfplek. Voor velen betekende dit het scouting gebouw van Lamzaam, voor sommigen een luxe Airbnb met ingebouwd koffiezetapparaat en een gevulde koelkast. Verschil moet er immers wezen. Na de spijs te hebben verwerkt en de drank tot ons te hebben genomen, begon het gevecht om het slipje in de paal. Wat men op de foto’s wellicht al had gezien was dat de Euroïden zich fantastisch hebben geprofileerd om de paal onder leiding van het reuzenkoppel Gaastra en Van Der Ent. Menig corpo is met de biervloer gelijk gemaakt en de nep V.U.F.-ers met de veel te dun gestreepte truien maakten geen schijn van kans. Dat Vidar dit had voorzien bleek uit het feit dat het slipje hoger hing dan ons aanzien voor M.C. Horstman, dus de overwinning in de tent bleef uit. Meer pils werd genuttigd en een voor een hielden de roeiers het voor gezien.

De volgende dag was een drukkere dag dan de eerste dag met vier eerstejaars ploegen die de strijd aangingen met roeiend studerend sjaarzend Nederland. Zo kwamen Vellamo, Axoris, V.O.L. en de Fierce Fallows in actie, en niet onverdienstelijk. De heren en dames kwamen met de volgende tijden aanzetten.

Vellamo zette een 2:12 neer in de D poule waar Axoris er overheen ging met een 2:13, maar dan wel in de C poule. V.O.L. kwam tevens met een 2:12, ook in de D poule en om de brakke ochtend af te sluiten stormden de Fierce Fallows over de finish met een tijd van 2:15 in de D poule. Rustig aan naderde het einde van de dag en ’s middags kwamen nog twee moedige ploegjes in actie om de trots uit het oosten te verdedigen. In het D4+ veld kwamen zowel Incapaalbel als De Taartjes in actie met als resultaat de tweede 2e plek dat weekend voor de dames van Incapaalbel en een 4de plek voor de dames van De taartjes.

Slainte racete zich met een (niet zo originele) tijd van 2:12 naar de 4e plaats in de E poule en als laatst maar zeker niet de minste voer Voortvarend zich naar een knappe 2:15 in de C poule.

Trots op ons resultaat keerden wij sjaarzen terug huiswaarts. Waar hier en daar ruimte is voor verbetering, hebben sommigen zichzelf en hun verwachtingen overtroffen door uitstekende resultaten neer te zetten. Drie ploegen in de A poule zien eindigen in één weekend en zien dat praktisch gezien alle ploegen van Nereus afgaan is voor ieder een lust voor het oog. Het was een mooi weekend, de uitslagen, het weer en de tappers werkten allemaal goed mee. Al met al een groot succes en volgend jaar gaan we weer.

ALLEZ EUROS!