Wedstrijdverslag Heineken Roeivierkamp

By: Jurre Wouters mrt 15, 2017

Door: Reint Dijkstra

Afgelopen weekend stond de voor menig roeifanaat favoriete wedstrijd weer op het programma: de Heineken roeivierkamp! 4 Afstanden verdeeld over 2 dagen zouden ervoor moeten zorgen dat het kaf van het koren gescheiden zou worden. Dit resulteerde voor de D.R.V. Euros in een weekend gevuld met successen.

Eerstejaars ploegen en clubachten

Voor de eerstejaars ploegen is de Heineken het vervolg van het seizoen na de Winterwedstrijden. Dit waren dus voor het eerst twee wedstrijddagen om jezelf te bewijzen tegenover geheel roeiend Nederland.  Waar Eerstejaars Zwaar vorige wedstrijd liet zien wat ze konden, kwam dat dit keer er iets minder goed uit. Zowel de Lichte Dames als de Lichte Heren roeiden samen roeiers van andere verenigingen. Dit resulteerde uiteindelijk niet in goede resultaten, maar wel in goede ervaringen, welke meegenomen kunnen worden in komende wedstrijden.

Voor de clubachten gold dat dit een wedstrijd is om weer even het gevoel van ''vroeger'' te krijgen of om een glimp op te vangen hoe het is om een grote wedstrijd te starten. Bij de mannen startten twee ploegen en bij de vrouwen een. De vrouwenploeg eindigde op een verdienstelijke 6e plek net als de oud lichte ploeg bij de mannen.

Ouderejaars ploegen zaterdage

In de ouderejaars sector kwam Euros uit met twee ploegen: Een lichte mannenacht in het 2e divisie veld en een combi-vrouwenvier in het 1e divisie veld.  Op zaterdag eindigde de Lichte Acht na een goede 2500 meter en een verpletterende 250 meter bovenaan het veld. De damesvier eindigde na de eerste dag op plek 2. Voor beide boten was dit een verassing, aangezien in beide velden toch veel boten lagen met gerenommeerde roeiers.  Beide ploegen keken dus met goede moed uit naar de zondag.

De zondag

Zondag begon met de 5 kilometer. Op deze afstand floreerde de Lichte Acht door met 10 seconden verschil te winnen op de nummer twee van dat moment; Laga. Dit betekende dat zij 3,6 seconden te verdedigen hadden op de slotafstand. Voor de damesvier resulteerde de 5 kilometer in opnieuw een goede 3e plek.  De slotafstand resulteerde in een ongekende climax. De Lichte Acht eindigde met een exact gelijk aantal punten samen met Nereus, waardoor de som van de lange-afstand de doorslag gaf. Aangezien de Lichte Acht van Euros daarin rijkelijk huis gehouden had, gingen zij er met de eindoverwinning van naast de twee afstandsoverwinningen. Bij de vrouwenvier eindigde het zowaar nog krankzinniger, aangezien de tot dan toe leidende ploeg onregelmatig gewisseld had met roeiers, waardoor zij uitgesloten waren. Hierdoor eindigde de combiploeg van Euros op de eerste plaats en gingen zij er met de eindoverwinning vandoor.

Overwinningen:

D1Div4* (en afstandsblik 750m)
Jolien Heddes (Proteus-Eretes)
Helen Harmsen
Minke Holleboom
Anouk van Leeuwen (Proteus-Eretes)
Gestuurd door: Long Hoang (Proteus-Eretes) 
Mede gecoacht doorErik Beerthuizen & Marlou Pors

LH2Div8+ (en afstandsblik 250m, 5000m)
Tijmen Van Rietbergen
Seth van Wieringen
Roeland Heeres
Chris Lokin
Theo van Hal
Reint Dijkstra
Sjors Berends
Casper Berkhout
Gestuurd doorLydia Groote Schaarsberg

Coachkader MGL/OJL/OJD
Thomas Van de Wardt
Eiko Westerbeek
Bart van Ingen
Sander Brand
Johan Leferink
Cordelia de Jong