Kennispark Regatta


Na groot succes organiseert de D.R.V. Euros weer een editie van de Kennispark Regatta op 8 juli! Tijdens dit evenement nemen verschillende bedrijven het tegen elkaar op in een wedstrijdpotje op het Twentekanaal. Naast de roeiwedstrijd zal er de mogelijkheid zijn voor de niet-roeiers om deel te nemen aan allerlei kleine studentikoze activiteiten die door onze eigen leden voorbereid zullen worden. In een snelcursus roeien leren de studenten van Euros de bedrijfsploegen alle kneepjes van het vak om over het water heen te snellen!
Naast deelname aan de race is het mogelijk om met het bedrijf aan te moedigen langs te kant. Uiteraard zal er ook een mooie prijs worden uitgedeeld voor de winnaars. Na deze prijsuitreiking organiseren wij een BBQ en borrel op ons eigen terrein.

Ben jij met jouw bedrijf geïnteresseerd? Geef je dan gauw op via dit formulier! Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

PosterKennisparkRegatta.jpeg

Schoolroeien


Al sinds jaren organiseert Euros het schoolroeien. Scholieren volgen dan bij Euros voor een bepaalde periode of dag roei trainingen, gegeven door ervaren roeiers die met hen meegaan in de boot. De trainingen zijn gericht op de bovenbouw van de middelbare school, maar kunnen in overleg ook op andere leeftijdsgroepen gericht worden.

Dit kan gedaan worden in de vorm van speciale externe lessen lichamelijke opvoeding waarbij scholieren er voor kiezen om iets “extra’s” op sportgebied te doen. Wanneer de scholieren hiervoor kiezen kunnen een aantal trainingen krijgen (vaak bijvoorbeeld 4 weken op rij op maandagmiddag).

Ook is het mogelijk om bij Euros een trainingsdag te hebben. De invulling van de dag is flexibel en kan besproken worden. Om u een sfeerimpressie te geven hebben we een opzetje bedacht:

Sfeerimpressie

De scholieren komen rond 10 uur aan op Euros en hebben eerst een introductie van roeien op ergometers (roeimachines). Waarbij we ingaan op het maken van een goede roeihaal en de juiste techniek, met daarbij een warming-up en eventueel cooling-down. Rond 12 uur kan er geluncht worden op de vereniging met eventueel een sfeerimpressie van een studentenroeivereniging. Na de lunch kunnen de scholieren dan daadwerkelijk de boot in. Samen met een ervaren roeier die de boot dan stuurt, gaan er 4 scholieren per boot roeien. Dit wordt gedaan in speciale C4-boten, boten die specifiek zijn ontworpen voor de beginnende roeier. Na ongeveer 2 uur op het water te zitten, zal de dag rond 15 uur afgesloten kunnen worden.

Schoolroeien


Bedrijfsroeien

Wilt u eens iets anders dan de gebruike bedrijfsuitjes? Overweeg dan eens een roeiworkshop! Bij het roeien draait het allemaal om gelijkheid, des te gelijker iedereen beweegt, des te soepeler de boot door het water gaat. Vergelijk het maar met uw organisatie, als er langs elkaar wordt gecomuniceerd of er meerdere belangen in het spel zijn, dan duurt het veel langer om doelen te bereiken. Roeien kan dus worden gezien als een leuke en sportieve teambuildings activiteit. Afhankelijk van uw denken we graag met u mee over de invulling van de dag. Lijkt het u leuk om de teambuildingsactiviteit aan te vullen met een professionele training of zou u het roeien graag zien als leuke 'break' tijdens uw break-out sessie? De ruime kroeg is gemakkelijk in te richten als presentatie-ruimte met podium, beamer en whiteboard. 

Om er voor iedereen een leuke ervaring van te maken, bieden we ook verschillende mogelijkheden op de kant aan. We beschikken over een ruime keuken waar u zelf zou kunnen koken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een cateraar te laten komen. Daarnaast beschikken we over een bar met een ruim assortiment, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de dag af te sluiten met een bier- of wijnproeverij.

Is uw bedrijf of organisatie gelegen in de buurt van Enschede en heeft u op zijn minst 4 werknemers die het erg leuk vinden om regelmatig te roeien? Euros biedt de mogelijkheid aan bedrijven om op regelmatige basis te trainen en alle administratieve zaken voor uw bedrijf of organisatie te regelen. Zo kan er, mits het niveau van de roeiers hoog genoeg is, worden geroeid in een gladde vier of een 8. In deze klasses zijn er landelijk regelmatig wedstrijden, als er ook door onze ploegen op deze wedstrijden wordt gestart verzorgen wij ook het boten transport! Afhankelijk van uw wensen wordt er een ervaren coach-kader opgesteld en kunnen er stuurtjes geregeld worden, zo zorgen we ervoor dat er het beste uit uw ploeg wordt gehaald.  

Lijkt dit u wel wat? Stuur dan vrijblijvend een mail naar externcommissie@drv-euros.nl of bel onze commissaris externe betrekkingen op 06-37469891. Wij denken graag mee over de invulling van uw bedrijfsuitje, breakout-sessie of een bedrijfsboot. Doordat we beschikken over een ruim complex en veel vrijwilligers kunnen we vrijwel overal invulling aan geven! 

Sfeerimpressie van teambuilding

Een dag als bedrijf bij Euros kan helemaal door u zelf ingekleed worden en u kunt er dus zelf voor kiezen wat te doen. Om u een beter beeld te geven is hieronder een voorbeeld geschetst.

Rond 10 uur arriveert u op Euros, waar u begint met een welkomswoord. Daarna kunt u gelijk fanatiek op de ergometer (een roeimachine), daarop kunnen we gemakkelijk de beginselen van een roeihaal uitleggen en kunnen de eerste roei-halen gemaakt worden.

Na een smakelijke lunch kan het echte werk beginnen en gaan we daadwerkelijk onder begeleiding van een stuurtje van Euros de boot in. We maken gebruik van speciale C4-boten, geschikt voor de beginnende roeier. Na sportief op het water te zijn geweest kunt u nog genieten van een borrel op onze eigen sociëteit of van een luxe BBQ.

Kennisparkregatta.png