De Welzijnscommissie

De welzijnscommissie staat altijd voor jullie klaar om te praten. De commissie bestaat uit allemaal verschillende mensen zodat iedereen zich bij iemand wel op zijn/haar gemak voelt om zijn of haar verhaal te doen. We hopen iedereen op een manier te kunnen helpen, of dat nou via een melding is of om gewoon je verhaal te kunnen doen, bij ons is alles mogelijk. 

Wil je een melding doen of ergens over praten, vul de form in!

https://forms.gle/n6QXXnCvi68zyfNe6

 

De Commissie voorstellen

De volgende mensen zitten allemaal in de welzijnscommissie. 

Belle pasfoto.jpeg

Hallo! Mijn naam is Belle, op het moment van schrijven ben ik vijfde jaars Euroïd. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn en dat kan gelukkig met roeien! Daarom ben ik ook regelmatig op het water te vinden in de dubbel vier. De afgelopen jaren heb ik niet stilgezeten bij Euros. Zo heb ik de NIKE georganiseerd, sta ik regelmatig achter de tap als KP lid, heb ik deelgenomen in de CompetiCie en nog een aantal commissies. 

Gedurende deze jaren heb ik me altijd bezig gehouden met mijn mede Euroïden. Ik vind het fijn om te weten dat anderen lekker in hun vel zitten en denk dan ook graag mee. Het initiatief van de welzijnscommissie vind ik dan ook een goede stap omtrent het welzijn van onze leden. 

In de welzijnscommissie ben ik de VCP, wat betekent dat ik een melding zal maken van hetgeen er verteld wordt aan mij. Dit kan ook anoniem zijn, dit zal ik ook zeker met jou overleggen. Maar zo zorgen we ervoor dat het bestuur ook op de hoogte is van wat er binnen hun vereniging gebeurd en dat zij hier ook naar kunnen handelen. Zo zorgen we voor een veilige omgeving voor alle Euroïden!

Cas pasfoto.jpg

Hé allemaal, mijn naam is Cas en ik ben momenteel 19 jaar oud. Sinds twee jaar ben ik lid van Euros en heb ik hier al veel mooie ervaringen opgedaan. In mijn eerste jaar heb ik deelgenomen aan een onvergetelijk compojaar met mijn ploegje Rowdeo. Momenteel ben ik nog steeds actief op het water als Rowduo en heb ik samen met hen de najaars- en Ask&Embla bokaal gestart.
Naast het roeien, ben ik ook betrokken bij al het andere wat Euros te bieden heeft. Zo ben ik actief als CompetiCie bij het begeleiden van de eerstejaars en sta ik regelmatig achter de tap om drankjes te schenken. Ook zal ik komend jaar als lid van de NIKE-commissie meewerken aan de organisatie van een fantastisch NIKE-weekend.
Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van de organisatie op Euros en ben ik voor velen een bekend gezicht. Als lid van de Welzijnscommissie is het voor mij belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en zal dan ook altijd mijn best doen om bij te dragen aan een fijne sfeer op Euros.

 

Reina pasfoto.jpeg

Olaa! Ik ben Reina, derdejaars bij Euros. Ik ben 21 jaar en studeer technische geneeskunde. In mijn eerste jaar ben ik meteen bij Euros gegaan en voel me sindsdien ontzettend op mn plek hier. Ik ben altijd in voor een praatje, op de kroeg maar ook daarbuiten.

 

ruben pasfoto.jpg

Hey hey! Mijn naam is Ruben en ik ben oud-Euroïd. Ik ben 7 jaar lid geweest van Euros, wat vrijwel mijn hele studententijd was. In deze tijd heb ik veel gedaan: comporoeien, wedstrijdroeien, clubroeien en het grootste gedeelte van de tijd wedstrijdploegen gecoached. Vooral tijdens mijn coachjaren heb ik veel geleerd over managen en het omgaan met mensen. In deze tijd heb ik ontdekt dat ik veel interesse en vaardigheid heb op het mentale vlak van het roeien/studeren/wat dan ook. Mooi om deze vaardigheid na mijn studententijd nogsteeds in te zetten als lid van de Welzijnscommissie!

 

 

Ilse pasfoto.jpg

Hallohoi, mijn naam is Ilse, al zeggen de meesten Akkie vanwege de overvloed aan Ilse's bij de DRV. Ik ben momenteel bezig met mijn master Industrial Design Engineering aan de universiteit. Sinds 2019 wandel ik al bij Euros rond en in 2020 besloot ik dat ik ook zo'n mooi wedstrijdlintje op mijn jas wilde. Dat is een beetje uit de hand gelopen en inmiddels ben ik voor het 3e jaar aan het wedstrijdroeien. Buiten het wedstrijdroeien zit ik ook in een aantal commissies bij Euros, waaronder de welzijnscommissie! En ook maak ik deel uit van DWD Beauvoir. Je kan mij bereiken via het contactformulier of spreek mij gerust een keer aan als je mij op Euros rond ziet lopen.

 


Vertrouwenspersoon en Vertrouwenscontactpersoon

Een VP is een vertrouwens functionaris en zorgt vooral voor mentale ondersteuning aan de melder, maar ondersteunt ook het doorlopen van een mogelijk proces. Een VP mag niks doorspelen aan het bestuur of iemand anders. Daarnaast is onze VP extern, waardoor zij geen directe connecties met onze vereniging of met het bestuur heeft.  

 
Daarentegen is de VCP een contact functionaris binnen de vereniging die zich inzet voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en andere onprettige situaties. Hij/zij is laagdrempelig aanspreekbaar, hoort de melder aan en kan diegene doorverwijzen, maar is niet verantwoordelijk voor het oplossen van het incident. Als een melder iets vertelt aan een VCP, is de VCP verplicht het te melden bij het bestuur. Dit kan anoniem en vrij algemeen zijn, maar ook gedetailleerd en met namen, afhankelijk van de wensen van de melder. Het doel van een VCP is om ervoor te zorgen dat er meer kennis is bij het bestuur over wat er voorvalt binnen de verenging, zodat zij hierop kunnen handelen.