Verticalen


Naast alle ploegen en disputen kent de D.R.V. ook nog verschillende verticalen en diagonalen.


Fac Ut Vivas (FUV)

Het enige vrouwenverticaal van Euros, FUV! FUV staat voor Fac Ut Vivas; dit betekent: ‘als je maar leeft’. Ons verticaal bestaat uit een groep vol enthousiaste, lieve, talentvolle en escalerende meiden. Van 1 keer in de week roeien tot wedstrijdroeien, we zijn tot alles in staat. Erg veelzijdig, maar tegelijkertijd hebben we ook zeker allemaal één belangrijke overeenkomst. We vinden het heerlijk om hard over het water te roeien, maar sluiten een donderdagavondje in de kroeg ook zeker niet uit. 

FUV is dus meer dan alleen roeien, meer dan activisme bij onze DRV, meer dan een ploegje in blauw, wit, rood en meer dan enthousiasme in de boot. We doen vaak de gekste dingen met elkaar: spontane borrels, online workouts, kahoots en mongolisch wijn drinken.

FUV is niet meer, niet minder. FUV is wij, de chicks die bij elkaar passen hoe verschillend we ook zijn. 

Leden van FUV

                                                                                            FUV logo.png


Herticaal

Hét grootste verticaal van de DRV: het Herticaal, opgericht in 2012. Wij zorgen niet alleen voor bieromzet, maar ook voor sportief resultaat op hoog niveau. Dit is dé combinatie voor het vormen van hechte vriendschappen in de ploegen zelf, maar ook door de jaarlagen heen. Naast een hecht Herticaal zetten wij ons ook in voor een actieve en hechte vereniging, zo zijn er veel herten te vinden in commissies en oud besturen. Op het moment bestaan wij uit 9 lichtingen waarvan vele nog samen activiteiten ondernemen. 

Spoedig hopen we u allen te zien op de kroeg bij het vieren van ons tweede lustrum!

                                                                                          HerticaalLogo.png


Vis Unita Fortior (VUF)

“Heel m'n leven is echt een feestje.” Dit zal menig Euroïd vaak genoeg op de soos horen. Dit vanwege het feit dat V.U.F. altijd goed gerepresenteerd wordt op de kroeg. V.U.F. is een ontzettend hecht verticaal binnen de D.R.V. Als V.U.F. staan wij ten eerste voor een hechte binding binnen de ploeg waar je de rest van je studententijd de mooiste avonturen mee beleeft. Van ploegavonden, compoweekenden tot ploegvakanties, alles maak je mee met je ploeg. Daarnaast draait het om de binding tussen de verschillende lichtingen. We coachen elkaar en je ziet dit terug in de jaarlijks V.U.F. dag en afgelopen jaar zelfs in de VUFkantie waar meerdere lichtingen samen Zeeland ging ontdekken op de Solex. De V.U.F. dag van afgelopen jaar was ook zeker legendarisch: met 26 man hebben we onze eigen V.U.F.-cantus georganiseerd, waarbij onze Grote Rode Leider samen met de rest van de originele V.U.F.ers de cantus leidde om uiteindelijk samen, zoals op een gemiddelde kroegavond, weer in ‘t Gat te belanden.

Helaas gaat het niet altijd even goed. Dan bedoelen we natuurlijk niet dat we geen mooie avonden hebben, maar dat we soms juist een iets té mooie avond beleven. Om in detail te treden: we spreken hier over de welbekende borden- en tafelkoppers, en de man die na het jaarfeest zijn vingertopje verloor. Daarnaast heeft V.U.F. de afgelopen jaren ook zeker niet stil gezeten. Zo zullen veel mensen zich nog wel de V.U.F. avond, het jaarfeest of de escalichting 55 herinneren, waar we samen met F.U.V. 55 adtjes zelfhype hebben getrokken omdat we het gewoon zo’n mooie avond vonden.

Leden van VUF

Schermafbeelding 2021-01-07 103528.png


Zinktuigen

De Zinktuigen zijn met nu 9 lichtingen het prachtigste verticaal dat Euros rijk is. Waar zij uitblinken op de kroeg doen zij zeker niet ten onder op het water. Met meerdere wedstrijdroeiers en vele wedstrijdzuipers zijn wij regelmatig op en rond de sociëteit te vinden. Met zoveel geschiedenis komen natuurlijk ook vele tradities.

Voordat aspirant Zinktuigers volwaardig lid kunnen worden, moeten zij eerst een bijnaam waardig zijn, waarna zij hun paarse harnas, de Zinktruig, in ontvangst mogen nemen. Verder is er een (jaarlijkse) educatieve reis naar het buitenland om onwetende inboorlingen de weg van het goudgele goed aan te leren. Op de kroeg zullen vaak de quote ‘Geen gemieter, trek een gieter’ en het lied ‘Bob de Vouwer’ te horen zijn, waarna op wonderbaarlijke wijze avonden en herinneringen verdwijnen. Als het paarse leger op een wedstrijd aankomt, vrezen de tappers voor hun pils en de roeiers voor hun jasjes.. De kunst van het brak/dronken roeien is dan ook van generatie op generatie doorgegeven en hierdoor zijn wij altijd harder gegaan dan alle andere ploegen.

                                                                                             Schermafbeelding 2021-02-11 144404.png


D.C.G. Pretensius (genootschap)

Ambieert u nu meer dan louter een enkele commissie bij de D.R.V.? Heeft u een visie? Een kijk op de vereniging, dan wel een duidelijke mening over wat er gebeurt op de D.R.V.? Juist, wanneer u deze vragen met 'Ja' kan beantwoorden, zit u waarschijnlijk al bij het Drienerloosch Champagne Genootschap Pretensius. Wij, Pretensiërs, nuttigen gedurende onze maandelijkse borrel Champagne en praten dan wel discussiëren over de gang van zaken op de vereniging, logisch dat we ons dus afzonderen van sjaarzen gedurende onze borrel. Wellicht dat u ons al een keer heeft zien staan, veelal rondom een tafel met hapjes, correct gekleed (voor de incapabele sjaars, dat betekent een witte broek tezamen met het Euros jasje-dasje) en een Pretentiër die ons sabel draagt.

Met dat sabel sabreren we champagneflessen, ook al zouden we liever zo nu en dan een loslopende sjaars een steek geven, maar dat mag tegenwoordig blijkbaar niet meer. We gedragen ons keurig en verblijden de Sevende Camer met onze aanwezigheid, niks gebeurt onverantwoord. Pretentiër Pluister zal het sabel nimmer vasthouden, zoals vastgesteld op de eerste vergadering. Pluister zal echter wel een kleiner sabel ontvangen van Pretensius, net als alle voorgaande Pretensiërs, bij zijn afstuderen, mits dat lukt natuurlijk.

Gegraveerd in het sabel staat "Aliquid ambitiosam latine", oftewel "iets pretentieus in het latijn". Duidend op de voortreffelijke wijsheid en etiquette van het genootschap. Mocht u als lezer nu denken, ik pas hier wel bij, dan kunt u uw interesse kenbaar maken aan een willekeurig lid van D.C.G. Pretensius. Mocht u een sjaars of twaars zijn, laat die hoop even varen en ga iets doen met je leven. Het draait in deze wereld namelijk niet om het feit om iets te vinden, maar om gevonden te worden door de juiste mensen (dat zijn wij).

D.C.G. Pretensius

Logo Pretensius.PNG