Huizen


Zoals elke vereniging dat tegenwoordig heeft, heeft D.R.V. Euros deze natuurlijk ook. Onderstaand alle huizen van de D.R.V. Euros


Nord du Gare

Roeiersresidentie Nord du Gare. Opgericht in 1987 is het momenteel het oudste huis wat de D.R.V. Euros rijk is, tevens trots lid van D.H.E.D.E.D. Liga. De 4 mannelijke bewoners kenmerken zich door actief te zijn binnen de vereniging en het studentenleven. Het huis kent een rijke geschiedenis, die zich uit in meerdere aspecten.Zo wordt er een jaarlijkse kerstreceptie georganiseerd, hangt het voetenbord waarmee oud-bewoner Niels van Steenis de Varsity won nog in de woonkamer en zijn er meerdere NdG-objecten te vinden op de vereniging. 

Onze deur staat altijd open, dus schroom niet om aan te bellen voor een kopje koffie of een glas 'Château Nord du Gare'. 

3 werf hoezee!

Huidige bewoners: Sebastiaan Kuks, Martijn van den Berg, Djen Toorenburgh en Arne Dieleman

Edit-1117 (2).jpg


E.E.V.B.H. Eurotiek

De bewoners van huize E.E.V.B.H Eurotiek zijn al 23 jaar lang te vinden op dé sociëteit van DRV Euros. Gelegen in de gouden driehoek van Enschede in hartje Twekkelerveld vormt Eurotiek samen met de bewoners van huize Nord du Gare (NdG) de D.H.E.D.E.D. LIGA. De hechte band die NdG en Eurotiek samen vormen wordt al jarenlang door menig Euroshuis jaloers naar gekeken. De LIGA borrelt jaarlijks meerdere malen samen waarbij verder ook nog samen Sinterklaas wordt gevierd of in de zomer ge-BBQ’d. Toon’s snelbuffet is geen vreemde voor deze gezonde sporters en de AH aan de zonstraat, beter bekend als appie Twek, is unaniem verkozen als de beste Albert Heijn van de wereld. De nodige daagjes weg worden ook jaarlijks gepland, zo heeft Eurotiek afgelopen zomer een vakantiehuisje bij Barcelona onveilig gemaakt. Bij gebrek aan rijke papa wordt er gelukkig ook genoegen genomen met huisweekendjes naar Nijmegen of chique diners bij de all you can eat sushi tent. Oud bewoners blijven zeer betrokken bij het huis, zo is er tijdens het afgelopen lustrum een evenement gehouden wat druk is bezocht en zal dit ook bij de komende lustra gaan gebeuren.

Eurotiek telt al jarenlang vier bewoners en sinds een jaar of twee ook een verwaarloosd konijn. Het is een gemengd huis met twee vrouwelijke en twee mannelijke bewoners, waarbij alle vier de bewoners lid zijn van een Euros dispuut, namelijk Dames Wedstrijdroeidispuut Beauvoir, Ventolera en twee bij Heeren wedstrijdroeiers dispuut Magnus. Voorheen woonden er ook nog Isieden in het huis maar deze zijn er tactisch uit gebonjourd. Zeer begrijpelijk want het zijn gewoon geen leuke mensen. Wat de bewoners van Eurotiek typeert is dat zij vaak actief zijn bij de vereniging, zij het zelf wedstrijdroeien/wedstrijdcoachen of betrokken bij de vele commissies bij de D.R.V. Een uitdaging die reeds aangegaan moet worden is het voltooien van de Ringvaart in een combinatieboot, maar dit wordt overgelaten aan een clubje elite die zich in de toekomst E.E.V.B.H. Eurotiekers mogen noemen. 

Menig ouderejaars Euroïd voelt zich vaak welkom op Eurotiek voor een lekkere bak koffie of voor een rijk gevuld avondmaal. Verder geeft Eurotiek in de zomer de jaarlijkse ‘poolparty’ welke garant staat voor een tuin vol beschonken Euroïeden en een boze buurman die fietsen weggooit. Bommetjes van het dak in het zwembad zijn geen uitzondering en een heuze cocktailbar maakt het geheel compleet. Ieder jaar weer wacht elk lid met smart of ze aardig genoeg zijn geweest tegen de bewoners om een uitnodiging voor dit unieke evenement te mogen ontvangen. Ook is het huis gevuld met chique geklede studenten tijdens het Oud & Nieuw Diner, waar een maal wordt voorbereid voor genodigden en aanhang waar menig sterrenrestaurant een puntje aan kan zuigen. Na de grandioze vuurwerkshow rond 12 uur wordt het stulpje verruild voor de donkere ruimtes van de VB om deze vervolgens tot sluitingstijd te verblijden met een groep voldane en volgeschonken Euroïden.

Huidige bewoners: Daan Reitsma, Sophie Gouma, Jan Jongbloed en Charlotte Smit

4c0f2e71-0cfb-4c00-96ff-862f3e1b63f2.jpeg


Huize Blije Bourgondiër

Huize De Blije Bourgondiër is niet een van de oudste Euros huizen, opgericht in 2017 door een hechte groep compo roeiers maakt het huis nog maar 4 jaar jong. Echter is het inmiddels een mix van bestuurders, club/wedstrijdroeiers en een gevestigd begrip binnen de D.R.V.  De HBB kent het een en ander aan tradities, zo is er ieder jaar een legendarisch oud en nieuw feest en is dineren een begrip waar veel aandacht voor is. Culinaire hoogstandjes zijn hier aan de orde van de dag, hoewel deze nog al eens aan de muur of het plafond te vinden zijn. Naast de vier mooie inwonende mannen, noemen ook Cheddar (†) en Camemberta de HBB hun thuishaven.

Huidige bewoners: Mart Wijntjes, Jasper Kessels, Sander Kiewiet en Stijn Berendse

WhatsApp Image 2020-07-16 at 13.57.39.jpeg


Huize Casa di Nikolokolos

Huize Casa Nikolokolos, opgericht in 2014 door 4 schaatsers, inmiddels overgenomen door 4 roeiers. Daarom is het vanaf 29 september 2020 ook erkend als Euros huis. Het huis wordt bewoond door 4 heren. Elke maandag is er een huisavond waarbij het vroeg pieken geen overbodige luxe is, zodat u ons de volgende ochtend fris en fruitig in de collegebanken kunnen vinden.

Enkele kenmerken van het huis zijn onder andere het ICE’en van andere huisgenoten, er altijd wel een krat Klok op temperatuur staat en de woonkamer zich op zolder bevindt, waarbij er kudos worden gegeven als er in de dakgoot wordt gebraakt.

Elk jaar is er een kerstdiner waarbij ook oud bewoners worden uitgenodigd. Dit kerstdiner vindt plaats in kostuum, zodat Sinterklaas ook langs kan komen en er tot de conclusie wordt gekomen dat een jurk een man erg goed kan afkleden.

Huidige bewoners: Ben Jansen, Wouter Deen, Maurits Mul en Lucien van Erck


De Brakke Boomtor

Eigenlijk is de Brakke Boomtor (BBT) helemaal geen Euroshuis, desondanks passen zij wel in dit rijtje.