Huizen


Zoals elke vereniging dat tegenwoordig heeft, heeft D.R.V. Euros deze natuurlijk ook. Onderstaand alle huizen van de D.R.V. Euros


Nord du Gare

WhatsApp Image 2020-07-16 at 17.28.27.jpeg


E.E.V.B.H. Eurotiek

De bewoners van huize E.E.V.B.H Eurotiek zijn al 23 jaar lang te vinden op dé sociëteit van DRV Euros. Gelegen in de gouden driehoek van Enschede in hartje Twekkelerveld vormt Eurotiek samen met de bewoners van huize Nord du Gare (NdG) de D.H.E.D.E.D. LIGA. De hechte band die NdG en Eurotiek samen vormen wordt al jarenlang door menig Euroshuis jaloers naar gekeken. De LIGA borrelt jaarlijks meerdere malen samen waarbij verder ook nog samen Sinterklaas wordt gevierd of in de zomer ge-BBQ’d. Toon’s snelbuffet is geen vreemde voor deze gezonde sporters en de AH aan de zonstraat, beter bekend als appie Twek, is unaniem verkozen als de beste Albert Heijn van de wereld. De nodige daagjes weg worden ook jaarlijks gepland, zo heeft Eurotiek afgelopen zomer een vakantiehuisje bij Barcelona onveilig gemaakt. Bij gebrek aan rijke papa wordt er gelukkig ook genoegen genomen met huisweekendjes naar Nijmegen of chique diners bij de all you can eat sushi tent. Oud bewoners blijven zeer betrokken bij het huis, zo is er tijdens het afgelopen lustrum een evenement gehouden wat druk is bezocht en zal dit ook bij de komende lustra gaan gebeuren.

Eurotiek telt al jarenlang vier bewoners en sinds een jaar of twee ook een verwaarloosd konijn. Het is een gemengd huis met twee vrouwelijke en twee mannelijke bewoners, waarbij alle vier de bewoners lid zijn van een Euros dispuut, namelijk Dames Wedstrijdroeidispuut Beauvoir, Ventolera en twee bij Heeren wedstrijdroeiers dispuut Magnus. Voorheen woonden er ook nog Isieden in het huis maar deze zijn er tactisch uit gebonjourd. Zeer begrijpelijk want het zijn gewoon geen leuke mensen. Wat de bewoners van Eurotiek typeert is dat zij vaak actief zijn bij de vereniging, zij het zelf wedstrijdroeien/wedstrijdcoachen of betrokken bij de vele commissies bij de D.R.V. Een uitdaging die reeds aangegaan moet worden is het voltooien van de Ringvaart in een combinatieboot, maar dit wordt overgelaten aan een clubje elite die zich in de toekomst E.E.V.B.H. Eurotiekers mogen noemen. 

Menig ouderejaars Euroïd voelt zich vaak welkom op Eurotiek voor een lekkere bak koffie of voor een rijk gevuld avondmaal. Verder geeft Eurotiek in de zomer de jaarlijkse ‘poolparty’ welke garant staat voor een tuin vol beschonken Euroïeden en een boze buurman die fietsen weggooit. Bommetjes van het dak in het zwembad zijn geen uitzondering en een heuze cocktailbar maakt het geheel compleet. Ieder jaar weer wacht elk lid met smart of ze aardig genoeg zijn geweest tegen de bewoners om een uitnodiging voor dit unieke evenement te mogen ontvangen. Ook is het huis gevuld met chique geklede studenten tijdens het Oud & Nieuw Diner, waar een maal wordt voorbereid voor genodigden en aanhang waar menig sterrenrestaurant een puntje aan kan zuigen. Na de grandioze vuurwerkshow rond 12 uur wordt het stulpje verruild voor de donkere ruimtes van de VB om deze vervolgens tot sluitingstijd te verblijden met een groep voldane en volgeschonken Euroiden. 

D.H.E.D.E.D. LIGA is een act. 

Eurotiek_liggend_2.JPG


Huize Blije Bourgondiër

Huize Blije Bourgondiër, een huis in de kinderschoenen, pas opgericht in mei 2017. Destijds gingen hier 4 bourgondiërs wonen, die altijd genoten van het leven. Vanaf dit moment werd er volop geproost op het leven, er werd bier gedronken, gegeten en gelachen.
Tot op heden is daar niet veel aan veranderd. Alhoewel het huis dichtbevolkt is door wedstrijdroeiers, en er dus niet altijd even hard door gedronken kan worden, wordt dit zeker wel gecompenseerd in eten en genieten.
Het jonge huis kent al wel een aantal tradities; zo wordt er tijdens een diner flink gegooid met eten, en blijven deze taferelen nog lang zichtbaar op de muren en het plafond. 

WhatsApp Image 2020-07-16 at 13.57.39.jpeg


Huize Casa di Nikolokolos

De nieuwste toevoeging aan het rijtje met Euroshuizen.


De Brakke Boomtor

Eigenlijk is de Brakke Boomtor (BBT) helemaal geen Euroshuis, desondanks passen zij wel in dit rijtje.