Disputen


Naast alle ploegen en commissies kent de D.R.V. ook nog vier verschillende disputen.


Magnus

Magnus, een illuster heldencollectief bestaande uit (oud-)wedstrijdroeiers is het eerste herendispuut dat Euros rijk is. Geboren uit zes hechte vrienden, is Magnus de afgelopen achttien jaar uitgegroeid tot een volwaardig verenigingsdispuut van statuur.

Dat Magnus op roeigebied zijn mannetje staat, zal niemand onbekend zijn. Met in zijn gelederen louter wedstrijdroeiers, waaronder een aantal Olympiërs en menig SA-roeier, is Magnus voorbestemd om te heersen over Neerlandsch water. Elke Magnaat draagt het roeien, en in het bijzonder het wedstrijdroeien, een warm hart toe.

Niet alleen op roeigebied biedt Magnus zijn leden een uitdaging, ook op andere vlakken kunnen zij zich volledig ontplooien. Een mooie tijd samen op de sociëteit staat hoog in het vaandel en menig Magnaat is te vinden in één van de commissies van Euros. Tevens is sinds 2003 de organisatie van de Uitzuip in handen van Magnus.

Magnus heeft nooit gepoogd zijn mening onder stoelen of banken te steken. Met heldere formulering, krachtig stemgeluid en rechte rug, wordt menig misstand aan de kaak gesteld. Iets dat binnen de vereniging soms stuit op enige weerstand, maar het zal Magnus nimmer van koers doen wijzigen. Immers: ”Wie wint wordt niet bemind”.

Leden van Magnus

magnus.jpg__330x248_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

foto magnus.JPG


ISIS

Isis, de Godin van het mysterie en de vruchtbaarheid. Isis, de naam van één der Oxford-Cambridge boat crews. Isis, het heerendispuut van de DRV Euros. Haar leden verbonden in hun inzet voor en betrokkenheid bij de vereniging. Gekenmerkt door de blauw afgebiesde roeiblazers staan zij dinsdaags in Café ‘Friends’. Heerendispuut Isis staat voor de diagonale binding binnen de DRV Euros. Zij verbindt jaarlagen, wedstrijdroeiers, competetieroeiers en barleden. Opgericht in 2002 kent het heerendispuut Isis inmiddels meer dan 50 leden.

Niet door groots machtsvertoon, maar door hard werk. Niet door grandeur en traditie, maar door inzet en enthousiasme. Zo tracht het dispuut de DRV Euros een streep voor te geven. Op de wateren, in de kroeg, van ’s avonds laat tot ’s morgens vroeg, staat Isis Euros fier aan zij. Wellicht niet op de voorgrond, maar immer een steun in de rug.

Leden van ISIS

blazoenisis.png

PHOTO-2022-09-07-12-36-36.jpg


Ventolera

Wij zijn vrouwen dispuut Ventolera! We zijn een grote groep gezellige meiden die allemaal wel houden van een borreltje op zijn tijd. Buiten een borreltje doen, hebben we nog een hele grote gezamenlijke hobby namelijk... ETEN! 
Wat roeien betreft is ons dispuut heel uiteenlopend. Zo hebben we meiden die meer in de boot zitten dan er dagen in de week zijn, maar hebben we ook meiden die niet meer weten hoe je in een boot moet stappen. Alles wat daar tussenin zit, is ook zeker binnen ons dispuut te vinden.

Borrelen kunnen we allemaal ook erg goed. Dit laten we zien om de week op woensdag in de Friends en 1 keer per maand op donderdag in de Sevende Camer. We blijven tenslotte ook een Euros dispuut. Er blijft dan nog 1 week over in de maand en dan voeren we onze grootste hobby uit (ja samen eten dus). 
We zijn te herkennen aan onze mooie bruine jasjes. Nu denk je wellicht, "jullie kleur is toch paars?" Ja wij snappen het zelf eigenlijk ook niet... 

Dan sluiten we af met wat feitjes over ons dispuut. We bestaan sinds 2003, hebben paars (en bruin) als kleur, Ventolera betekent wervelwind in het Spaans, ons dispuut bevat nu 80 leden waarvan 15 actief en inmiddels zijn we 20 mooie lichtingen rijk! 

Leden van Ventolera

ventolera_logo.jpg__175x250_q85_subsampling-2.jpg

@larsboertjes_photography-17.jpg


Beauvoir

Dames Wedstrijdroei Dispuut Beauvoir is opgericht in 2016. Allemaal hebben wij gewedstrijdroeid, sommigen van ons doen dit nog steeds anderen zijn actief binnen het coachen of in een van de vele commissies van Euros. Het roeien kan een mannenwereld zijn, vooral in een stad als Enschede. Wij maken ons dan ook graag hard voor het dames roeien op Euros.

Een groots zomerdiner voor alle leden aan het einde van het seizoen en verschillende activiteiten voor wedstrijdroeisters brengen ‘a feminine touch’ op de vereniging. Daarnaast borrelen we elke donderdagavond op de kroeg van Euros in onze donkerblauwe jasjes met rode bies.

Onze naam komt van Simone de Beauvoir, feministe en filosofe en het toonbeeld van een sterke vrouw, wat goed samengaat met wedstrijdroeien. Mentale hardheid, zelfvertrouwen, focus, doorzettingsvermogen, omgaan met druk, presteren en de kracht om je zelf uit te blijven dagen. Dat is voor ons wedstrijdroeien, iets wat wij delen en uitdragen. Meer weten over Beauvoir? Kijk dan op de website.

Leden van Beauvoir

logo_beauvoir_mintgroen.png

IMG_4808.jpg