Bak op het Dak

By: Thirza van spijk mei 19, 2020

Vandaag een verhaal uit de oude doos, geschreven door een Oud Euroïd en tevens penningmeester van het Oud Euros bestuur. Hij neemt ons mee naar een bijzonder en ludiek moment uit zijn loopbaan bij de Drienerlose roeivereniging. 

Geschreven door: Berend van Raaij


Bak op het dak

Wij schrijven februari 2009. Stel het bestuur van de roeivereniging Euros is een week op skivakantie. En dit bestuur is zo slim om luidkeels te verkondigen dat ze verwachten dat de gehele vereniging braaf op hun terugkomst wacht. Dan moet er dus iets gebeuren, aldus de eerstejaars lichte 8+ van 2009. Vandaar dat een van onze coaches, op een ploegavond, een slecht plan voorstelt. Niet verwachtend dat dit ooit zou worden opgepakt. Maar helaas, voor het 44e bestuur van de D.R.V. Euros, was de ploeg iets enthousiaster dan verwacht.

Het plan: de bestuursauto, een verlengde Caddillac, moet op het balkon van de Sevende Camer op het watersportcomplex komen. Een korte inventarisatie bij de kraanverhuurder om de hoek leerde ons dat het huren van een gigantische kraan zeer acceptabel geprijsd is.

In theorie een leuk idee en extreem mooi als het lukt, maar toen de kraan de volgende dag ook daadwerkelijk het terrein op reed werd de schaal van het geheel plotseling heel duidelijk. We gingen een auto van 3,5 ton en 6,5 meter lang optillen en een verdieping hoger weer neerzetten. Als het misging waren we collectief failliet en zouden wij ons nooit meer op de vereniging kunnen laten zien. Dus wij begonnen hem toch wel een beetje te knijpen.

Maar het was te mooi om niet te doen. Gelukkig had de kraanbestuurder al vaker zware dingen gehesen en had hij wat handige tips om een catastrofe te voorkomen.

En toen hing daar een Caddillac vier meter in de lucht. Een spectaculair gezicht. Zachtjes raakte de banden de vloer van het balkon en de operatie was geslaagd.

Voor het terugkerende bestuur was de verrassing groot. Gelukkig zagen ze de lol ervan in. Alleen hoe gaan ze hem weer naar beneden krijgen?

Filmpjes zien? Zoek ‘bak op het dak’ op Youtube en bekijk hoe de bak op het dak werd gehesen maar óók de reactie van het bestuur!

Met rood-wit gebiesde groet,

Licht ’09 – “de gaafste eerstejaars acht aller tijden”