Voorbeschouwing World Cup II

By: Minke Holleboom jun 13, 2022

Aankomend weekens staat de tweede wereldbeker op het programma. De eerste wereldbeker met Lisa Bruijninx in de dubbeltwee was een leuke en leerzame ervaring, met helaas in de finale niet helemaal het resultaat waar we voor kwamen. Hoewel ik even nodig had om die teleurstelling te verwerken smaakte het ook naar meer.

 

In de week na de wereldbeker zou ik met mijn coaches om tafel gaan zitten om te bespreken wat ik de rest van het seizoen zou gaan doen. Mijn dubbeltwee partner Lisa ging zich na de wereldbeker richten op het onder 23 wk, met mijn leeftijd al lang geen optie meer. Dus ik moest iets anders bedenken. Ik werd echter de avond voor de afspraak gebeld dat ik naar wereldbeker 2 mocht, opnieuw in de dubbeltwee maar nu met Karien Robbers van het NRT (Nederlands RoeiTeam). 

De dag erna ging de afspraak door maar nu met een andere insteek. Afspraken voor het trainen de week voor vertrek (want ja, we hadden nog maar een ruime week te gaan) werden gemaakt en alle logistiek werd geregeld. Inmiddels zijn we (slechts) 6 boottrainingen verder maar in dat kleine aantal trainingen hebben we al een mooie stijgende lijn in kunnen zetten. Terwijl ik dit schrijf (maandagmiddag) zijn we bijna in Polen en hebben we daar nog een paar dagen on ons verder voor te bereiden!

Hoewel de ambities natuurlijk groot zijn is het lastig om lastig in te schatten wat er mogelijk is. Er doen maarliefst 17 boten in totaal mee. Spannend, maar ik heb ook heel veel zin in de races! Vrijdag rond 11:40 zal de eerste race zijn, je kunt ons volgen via http://worldrowing.com.