Bekendmaking thema 11e Lustrum

By: Martijn Remmelink jun 8, 2019

Op het jaarfeest van 30 mei had ik namens de 11e LustrumCie van de D.R.V. de eer en het genoegen om het thema bekend te maken waarmee wij het 55-jarig bestaan van onze mooie vereniging gaan vieren.

Wij zullen het lustrum in september inluiden met de lustrumopening en er staat een lustrum sportfeest met andere lustrerende sportverenigingen in Enschede op de planning. Ook zal er weer een kerstdiner georganiseerd worden, waarna gaan we fris 2020 ingaan met de Nieuwjaarsduik. Met het Symposium zullen we een educatief tintje toevoegen. Op het Grolsch Euros Drienerlo Regatta lustrumfeest zal er plek zijn voor ruim 1200 man in de feesttent op het Ganzenveld. Verder wordt het natuurlijk tijd dat niet alleen de wedstrijdroeiers de zuiderburen bezoeken voor een trainingsweekend, maar willen wij ook een competitie en clubweekend organiseren naar België. Ook willen we de rest van Enschede laten zien en ervaren hoe gaaf wij zijn met de Euros Games. Om de zomer in te luiden zal er een zomergala georganiseerd worden, waarbij ook Oud-leden van harte welkom zijn. Als een goede afronding van het jaar zal er een roeivakantie georganiseerd worden naar een nog geheime bestemming. Na afloop zal ook de lustrumalmanak uitgebracht worden, als een fysieke herinnering aan de afgelopen 5 jaar.

Al deze activiteiten hangen natuurlijk samen middels ons thema. Wij hebben ons dit jaar laten inspireren door het getal 55. Iets dat hiermee onlosmakelijk verbonden is, is het element cesium met atoomnummer 55. Dit heeft van zichzelf een goud/zilveren kleur, maar bij ontvlamming neemt dit een blauw-paarse kleur aan. Ook hebben we ons laten inspireren door de chrysalis, de ontpoppingsfase van een vlinder, waarbij officieel de volwassenheid bereikt wordt.

Nou is het toevallig dat de JaFeCo van dit jaar het thema “Oerend hard” heeft gekozen, aangezien dit wel een duidelijke relatie heeft met het lustrumthema van volgend jaar. Zoals net is genoemd, zijn we de afgelopen jaren niet alleen in ledenaantal gegroeid, maar ook in prestaties in het binnen- en buitenland, betrokkenheid bij de vereniging en roeiprestaties.

Om deze groei van de D.R.V. Euros te memoreren maak ik met gepaste trots het 11e lustrumthema bekend: CRESCENDO!

Met rood-wit gebiesde groet,

Julian Nauta

Voorzitter 11e Lustrumcie der D.R.V. Euros