Nabeschouwing 50e Asopos Najaarswedstrijden

By: Kasper Oron okt 29, 2021

Dit weekend op 23 en 24 oktober was het weer tijd voor de eerstejaars uit heel roeiend Nederland om het tegen elkaar op te nemen op de Asopos Najaars op de Bosbaan. Daarnaast namen ook een aantal pre-selectieboten vol Euroïden het op tegen selectanten van andere roeiverenigingen. 

Het snoekspektakelstuk werd zaterdag afgetrapt door 3 dappere damesploegen op de 500 meter. Na stuk voor stuk alles gegeven te hebben, behaalden de dames van Euros 3 een overwinning in de herkansing van de voorwedstrijd, waardoor ze doorstroomden naar de kwartfinales. In de kwartfinale mocht het helaas niet baten, door hun vermoeide benen. De herenselectie 8+ werd 5e in de A-finale en de heren in het dubbeltwee veld werden 3e in de A-finale. Na een ietwat bewolkte dag besloten zo’n 35 Euroïden de binnenstad van Amsterdam te verkennen. Niet alleen om leuk feestje ervan te maken, maar ook om de mannen in de 6 C4+ploegjes van zondag klaar te stomen om zo brak mogelijk aan hun 500 meter te beginnen de volgende dag. 

Zondag vroeg begonnen ook de heren aan hun eerste echte 500 meter sprint. Er werd veel vertrouwen getoond in de welbekende Doggersbank, maar voor alle herenploegen mocht het niet baten en bereikte geen van hun de kwartfinale. Achteraf was zelfs het vertrouwen in de Doggersbank geschaad door een dol die van de rigger schoot. De damesselectie 8+ behaalde een mooie 2e plek in de B-finale, meefietsend vanaf de kant herinner ik me nog goed dat de coaches zeer tevreden waren. Twentstudent en een andere pre-selectie heren 4+ waagden zich ook aan de 2k en Twentstudent behaalde een 1e plek in de ‘Broodje B-finale’. Ze waren hier erg blij mee, omdat ze natuurlijk niet hun meeste frisse zelf waren, vanwege de avond ervoor. Verder was het zondag erg lekker weer, ik meen zelfs wat relatief verbrande wangen te hebben gezien bij onze Praeses. Al met al, was Euros weer in grote getallen aanwezig en heb ik enorm genoten.